Broccoli-kip prutje

Ik ben dol op eenpansgerechten die hier in huis vaak prutjes worden genoemd. Klinkt misschien niet zo lekker maar niets is minder waar. Dit broccoli-kip prutje wordt hier al heel wat jaartjes met veel smaak gegeten dus wordt het tijd om dit eens
met jullie te delen.

IMG_1267


Ingrediënten (2 pers)
– 300 gram schoongemaakte broccoli
– 200 gram kipfilet
– kipkruiden (home-made)
– 1 flinke ui
– 0,5 rood pepertje
– kokosolie om in te bakken
– 200 gram champignons
– scheutje kokosmelk
2 eetlepels amandelschaafsel
Bereiding
Kook de broccoli beetgaar en giet deze af.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid naar smaak met de kipkruiden.
Snipper de ui en het halve pepertje fijn.
Snijd de champignons in schijfjes.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is.
Verwarm een beetje kokosolie in een grote koekenpan. Fruit de gesneden ui en het pepertje even in de pan en voeg dan de gekruide kipfilet toe.
Als de kipfilet aangebakken is, voeg je de de champignons toe en bak deze even mee.
Schenk een beetje kokosmelk in de pan en laat dit 5 minuten op een laag vuur pruttelen.
Voeg de gekookte broccoli toe aan het kipmengsel en verwarm goed (maar niet te lang) door.
Verdeel het prutje over 2 borden en strooi er als laatste het amandelschaafsel overheen
Eet smakelijk!


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *