Kokosyoghurt met granola (paleo)

IMG_2486

Vandaag het lekkerste ontbijtje ever gegeten!
En weet je wat er ook zo bijzonder aan was: Het was helemaal home-made!
Ik ben er maandag al aan begonnen. Maandag? Dat is 2 dagen geleden? Ja, dat klopt. Ik heb namelijk zelf kokosyoghurt gemaakt en dat heeft even tijd nodig. Maar dan heb je ook wat!
En vanmorgen heb ik granola gemaakt voor er overheen. Heerlijk en vrij van granen, zuivel en geraffineerde suiker dus mijn ontbijtje was ook nog eens helemaal paleo.
Lekker met een lading zomerfruit en mijn dag kan niet meer stuk!

IMG_2489

Voor de kokosyoghurt heb je nodig:
– 500 ml kokosmelk
– 0,5 theelepel agar agar
– 1 probioticum capsule
Doe de kokosmelk samen met de agar agar in een pannetje en breng dit al roerend net aan de kook. Zodra het borrelt direct van van het vuur afhalen en laten afkoelen tot 35 graden. Draai nu de capsule open en strooi het poeder in de afgekoelde kokosmelk. Klop dit heel goed door met een garde.
Doe de kokosmelk in een schone weckpot en sluit deze af.
Zet de pot in de oven en doe alleen het lampje van de oven aan. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur ongeveer tussen de 30 en 35 graden blijft. Je kan natuurlijk ook een yoghurtmaker gebruiken maar die heb ik niet en zo werkt het ook prima.
Laat het potje 24 uur in de oven staan.
Plaats het potje in de koelkast om goed af te koelen en klaar is je kokosyoghurt.

IMG_2483

Voor de granola heb je nodig:
– 100 gram gebroken lijnzaad
– 70 gram pompoenpitten
– 50 gram zonnebloempitten
– 50 gram sesamzaad
– 50 gram kokosrasp
– 100 gram amandelen (grof gehakt)
– 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
– 1 eetlepel honing
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en strooi het uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat ongeveer 18 minuten in de oven. Roer het mengsel om de 6 minuten even door. Let goed op dat het niet te hard gaat, dit verschilt per oven.
Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

IMG_2490

Geniet ervan!


2 gedachten over “

Kokosyoghurt met granola (paleo)

    1. Hallo Sonja, bedankt voor je reactie! Als het gebroken lijnzaad onbewerkt is dan moet je het zeker in de koelkast bewaren. Beter nog is heel lijnzaad in huis te hebben dat je dan breekt op het moment dat je het nodig hebt. Als je gebroken lijnzaad eenmaal verwarmt is (zoals in de granola) dan is dat van minder belang. En trouwens…..hier is de granola al op voordat ik het in de koelkast kan zetten! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *