Minder stress door lijstjes

Dat ik een groot voorstander ben van plannen dat is wel duidelijk na mijn blog van vorige week over het weekmenu.
En bij plannen hoort wat mij betreft ook het werken met verschillende lijstjes. Dus jullie begrijpen het al: ik ben best wel een lijstjes freak. Zo heb ik dus een weekmenu op papier, ik heb een standaard boodschappenlijst, ik heb een lijst met spullen die mee moeten als we gaan kamperen enz….

IMG_2548

En sinds ik de gelukkige bezitter ben van Food for Balance heb ik ook een maandplanner. Om er voor te zorgen dat er hier regelmatig blogs verschijnen, is het voor mij wel zo gemakkelijk om hier van te voren over na te denken. Zodat ik niet met mijn handen in het haar moet bedenken wat ik nu weer eens op het scherm zal toveren vandaag. Of dat ik een nieuw recept wil plaatsen maar dat nog niet uitgewerkt en gefotografeerd heb.
Verder heb ik natuurlijk een agenda waar ik al mijn afspraken en andere belangrijke dingen in noteer.

IMG_2547

Maar het lijstje waar ik het meeste mee werk, is toch wel mijn dagelijkse “to-do-list”. Hiervoor heb ik een eenvoudig schriftje gekocht dat ik nog leuk wilde pimpen maar helaas, daar is nog niets van gekomen.
Ik schrijf per dag precies op wat ik die dag allemaal wil doen. Maar dan ook echt alles. Je moet dan denken aan: zorgen voor de diertjes, sporten, huishoudelijke taken en natuurlijk werkgerelateerde zaken zoals bloggen, recepten uitwerken, site bijwerken enz. Om nu te zorgen dat mijn to-do-list wel realistisch blijft, bereken ik ook hoeveel tijd ik ongeveer per taak nodig heb. Want er is niets zo frustrerend dan aan het einde van dag de helft nog niet gedaan te hebben wegens tijdgebrek. Ik vind het heel fijn om te werken met een to-do-list want als ik mijn taken heb opgeschreven, hoef ik niet meer bang te zijn dat ik ze vergeet en kunnen ze dus uit mijn hoofd. Dat scheelt een hoop kopzorgen!
Een ander voordeel van een to-do-list vind ik dat ik kinderlijk gelukkig word als ik weer iets kan afstrepen. Dat geeft me een gevoel dat ik goed bezig ben en dat maakt me alleen nog maar productiever.

Kortom heb jij ook van die dagen (misschien wel weken of maanden) dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat je ’s morgens opstaat en denkt:”Waar moet ik nu eens mee gaan beginnen”? Probeer dan ook eens een to-do-list te maken. Maak hem het liefste de avond van te voren zodat je met een leeg hoofd van een heerlijke nachtrust kan genieten en de volgende dag met frisse moed je lijstje af kan werken!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *