Bonbons

IMG_2614

Gezond eten betekent niet dat je nooit meer kan of mag snoepen. Natuurlijk moet je geen hele reep melkchocolade achter elkaar opeten maar een keertje een lekker chocolaatje bij de thee kan heus nog wel. 

IMG_2598 IMG_2600

Je kan dan het beste kiezen voor extra pure chocolade met minstens 75% cacao. Deze is gewoon in de supermarkt te koop maar het is natuurlijk ook wel eens leuk om daar gezellige bonbonnetjes van te maken. En dat is echt helemaal niet moeilijk.
Smelt ongeveer 100 gram chocolade in een pannetje au bain-marie. 

IMG_2601

Als de chocolade helemaal gesmolten is, vul je ongeveer 10 kleine bonbonvormpjes met een laagje chocolade.

IMG_2602

Zet de vormpjes een half uur in de koelkast zodat de chocolade weer goed hard kan worden.
Prak 1 banaan fijn en voeg een paar druppels citroensap toe. Schep in elk vormpje een beetje moes.

IMG_2603

Vul vervolgens de vormpjes met de overgebleven gesmolten chocolade.
Druk op de chocolade een half walnootje en laat alles wederom een half uur hard worden in de koelkast.

IMG_2604

En dan zijn de bonbons klaar om op te smikkelen. 
Omdat de vulling uit fruit bestaat, moet je ze wel binnen een paar dagen opeten maar dat zal wel geen probleem zijn!

IMG_2612 IMG_2615

Oh ja, je kan de bonbons natuurlijk ook met ander fruit vullen. Denk aan kersen of nectarines. 

Geniet ervan!


 

 

 

2 gedachten over “

Bonbons

  1. ik ga deze bonbontjes maken ik hoop dat ze gaan lukken ik ga jullie nog laten weten hoe ze er uit zijn gekomen ik ga in plaats van banaan ijs van aardbei chocola en banaan er in doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *