Shop-blog Aldi

Waar haal jij toch al die bijzondere ingrediënten vandaan? Is dat niet duur dat biologische eten? Rijd jij echt tientallen kilometers om je boodschappen te doen in een natuurvoedingswinkel?
Dit zijn zomaar een paar vragen die mij regelmatig gesteld worden.

En ja, het valt soms niet mee om gezonde voeding te scoren en het klopt ook dat het niet altijd de meest voordelige keuze is. Maar met een goede planning (daar is het weer) en goed om je heen kijken, lukt het heus wel om voor een redelijk budget en met niet al te veel inspanning je boodschappen te doen.

Zo was ik eerdere deze week samen met mijn dochter een dagje de toerist aan het spelen in onze eigen provincie. We waren in een verschillende dorpjes geweest en als laatste zouden we in Moergestel gaan eten. We hadden nog een uurtje over en het was geen weer om te terrassen dus liepen we een beetje doelloos langs de weinige winkeltjes die het dorpje rijk was. Opeens zag ik een Aldi. Ping!!!!! Ik had een paar dagen geleden van iemand gehoord dat ze hier gezonde producten verkopen die het proberen waard zijn. En nu bedoel ik natuurlijk niet groente en fruit maar  superfoods en snacks enzo.
Gelukkig vindt ook dochterlief het geen enkel probleem om op ons dagje uit even te gaan “foodshoppen”.

Hieronder een overzichtje wat ik gescoord heb. Er was nog meer hoor maar dit kon ik op dit moment wel gebruiken of wilde ik wel eens uitproberen.

IMG_2622

Deze granola repen zitten per 4  in een doosje, ieder los verpakt en wegen samen 140 gram. Ze zijn weliswaar niet biologisch maar er zitten geen rare toegevoegde stoffen in. De ingrediënten zijn verschillende soorten pitten, havervlokken en hazelnoten. Ook zit er cichorei in. Vraag me niet waarom maar ook dit is een natuurlijk stofje. 
De prijs van deze 4 repen is €1,89. Prima te doen dus en ik heb er al eentje geproefd en ik moet zeggen: heerlijk! Niet zoet en puur natuur, dat proef je!

IMG_2623

Ze hebben tevens nog een variant met appel. Het gewicht, het aantal en de prijs is hetzelfde. Alleen zijn hier stukjes gedroogde appel en kokos aan toegevoegd. 

IMG_2624

Ook in deze luxe granola zitten geen rare ingrediënten en alleen van nature aanwezige suikers. Het bevat havervlokken, cichorei, verschillende soorten pitten, hazelnoten en kokos. De prijs per 350 gram is €2,19.
Ik maak mijn granola eigenlijk altijd zelf  en dan vaak zonder havervlokken maar deze wil ik toch zeker een keer proberen. 

IMG_2627

En dan dit kokoswater. De een houdt ervan en de ander gruwelt ervan. Ik vind het lekker en soms drink ik het als ik gewoon water een beetje zat ben of ik gebruik het wel eens door mijn smoothie. Het is kokoswater zonder toegevoegde suikers en niet gemaakt uit concentraat. Prima product dus! Ik moest €1,25 betalen voor 330 ml. Ter vergelijking: bij de AH koop ik wel eens een even groot pakje van Vita Coco en dat kost €1,79. Scheelt aanzienlijk, toch?

IMG_2628

Er lagen bij de Aldi ook verschillende soorten superfoods. Ik heb tarwegras en spirulina mee genomen maar ze hadden nog meer soorten (maca, cacao en verder weet ik niet meer…). Deze superfoods zijn wel biologisch en kosten €1,89. Het tarwegraspoeder is 60 gram en het spirulinapoeder is 75 gram. Beide poeders kosten bijvoorbeeld bij Pit en Pit (online) ruim boven de €3,00. Dus ook dit lijkt een goede koop. Over de kwaliteit kan ik natuurlijk niet zoveel zeggen behalve wat er op de etiketten staat maar het lijkt oké! 

Kortom, het is echt wel de moeite om eens goed om je heen te kijken tijdens het winkelen. Ook bij de Action verkopen ze bijvoorbeeld biologisch producten (Biowise) en deze zijn ook heel redelijk geprijsd.

Nog wel een belangrijke tip:
Lees altijd heel nauwkeurig de etiketten!!! 
Let hierbij vooral op de aanwezige suikers. Iets kan heel goed biologisch zijn maar bomvol suiker of vervangers zitten. Tsja, en daar schieten we natuurlijk helemaal niets mee op!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *