Review “Puur Pascale” van Pascale Naessens

 

fullsizeoutput_92a

Ik ken de kookboeken van Pascale Naessens al een hele tijd. Ze heeft er intussen al 7 op haar naam staan en het zijn de best verkochte kookboeken van België.  De laatste, “Puur Pascale, beter eten is beter leven” heb ik nu anderhalve week in mijn bezit en ik moet zeggen: dit boek is ook echt weer een plaatje om te zien.

img_2968

De foto’s zijn prachtig met een landelijk en romantische sfeer. Als je door het boek bladert, weet je echt niet welk gerecht je als eerste wilt maken en proeven.
Naast prachtige foto’s staat er ook veel informatie in dit boek. Pascale schrijft over haar verleden als model en dat zij in die tijd een eetverslaving ontwikkelde. En hoe ze door te stoppen met diëten en door enkel en alleen natuurlijke voeding tot zich te nemen van haar eetprobleem af is gekomen. 
De methode van Pascale is geen dieet maar een levenswijze.
Het is niet de bedoeling dat je minder eet maar wat je eet moet van een goede kwaliteit zijn. 

fullsizeoutput_a41

Ook vertelt Pascale dat je door het maken van goede combinaties je je fitter en energieker voelt, je slanker wordt en dat het je gezondheid bevordert.

Het is opvallend dat ze veel van haar theorieën kracht bij zet door deskundigen aan het woord te laten of bronnen te vermelden die dit wetenschappelijk onderbouwen.

Over de recepten ben ik echt heel enthousiast. Zoals in al haar eerdere boeken zijn de recepten eenvoudig te maken. Er worden niet te veel verschillende ingrediënten gebruikt en de bereiding van de recepten kost ook zeker niet veel tijd. En natuurlijk wordt er alleen gebruik gemaakt van pure gezonde voeding die in nagenoeg elke willekeurige winkel wel te verkrijgen is! Zo staan er in het boek recepten met kip, vis en vlees maar ook recepten met tofoe ontbreken niet. Ook de groenten die gebruikt worden zijn zeer divers. Denk aan: spinazie, savooikool, schorseneren, tomaten, prei en nog veel meer.

fullsizeoutput_a42

Wat ik een hele leuke toevoeging vind, is dat Pascale veel productinformatie deelt. Zo vertelt ze bijvoorbeeld hoe een product gekweekt wordt en wat de gezondheidsvoordelen van deze producten zijn.

Ik kon het natuurlijk niet laten om al wat recepten uit te proberen. Zo stonden er de afgelopen dagen 3 gerechten op het menu en ik kan jullie vertellen, het zijn stuk voor stuk toppers en ik ga ze zeker vaker maken.

img_2956

Als eerste maakte ik een avocado-chocoladetaart. Echt gevaarlijk lekker! Deze taart eet je als toetje maar ook bij een kopje thee smaakt het verrukkelijk. De taart is gemaakt zonder toegevoegde suikers, vet, eieren of meel en is daarom heel licht verteerbaar. 

img_2963

Tevens maakte ik gevulde appeltjes met geitenkaas en noten. Volgens Pascale een gerechtje voor de kleine honger. Nou, ik moet zeggen, ik vond het best een flinke hap en ook al zagen mijn appeltjes er niet zo mooi uit  als in het boek, de smaak was heerlijk. 

img_2941

En als laatste maakte ik nog gehaktballetjes met tomaten en olijven. Een heerlijk en gemakkelijk recept want dit kan je helemaal van te voren klaarzetten en dan een half uurtje voordat je gaat eten zo in de oven schuiven. Ideaal als je eters te gast hebt en je natuurlijk niet al te lang de gezelligheid wilt missen door in de keuken te staan.

Ik kan niet wachten om nog meer recepten uit te proberen. 
Als jij ook graag gezonde, lekkere en eenvoudige gerechten maakt die er ook nog eens prachtig uit zien dan is dit boek echt een aanrader!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *