Review “Empty the fridge” en winactie.

fullsizeoutput_b2b

Ik ben een groot tegenstander van voedselverspilling zoals jullie misschien wel weten. Daarom maak ik ook (bijna) altijd een weekmenu en plan ik mijn boodschappen strak. Toch voorkom ik niet dat er zo nu dan allemaal bakjes, potjes en zakjes in de koelkast staan met de meest uiteenlopende restjes.
Grrrrrr, wat er ook gebeurd, ik ga niets weggooien! Maar hoe dan?
Herken je dit dilemma? Dan is het boek “Empty the Fridge” van Jennifer Schleber echt iets voor jou!

fullsizeoutput_b25 

Jennifer is 5 jaar geleden een blog begonnen waar ze haar culinaire ei voor gezond en creatief koken en zo min mogelijk verspillen kwijt kan.
Haar favoriete manier van koken is de koelkast opentrekken en de inhoud creatief combineren tot een lekkere maaltijd. Natuurlijk kost het wat denkwerk om met overschotjes een volwaardige maaltijd te bereiden maar op deze manier draag je wel je kleine steentje bij om onze planeet wat langer te laten meegaan. En niet te vergeten, voor onze portemonnee is het natuurlijk ook een heel goed idee!

fullsizeoutput_b26

Het boek begint met een aantal tips tegen voedselverspilling en hoe je je koelkast het beste kan organiseren om je restjes zo goed en veilig mogelijk te bewaren. Vervolgens geeft Jennifer tips hoe je leftovers in kan vriezen.

fullsizeoutput_b27

In het boek staan meer dan 100 restjesrecepten onderverdeelt in soort voeding. Denk aan: groente, fruit, kruiden, vlees, vis enz.
Natuurlijk zal het niet altijd zo zijn dat jij precies de restjes in de koelkast hebt liggen die in het recept worden gebruikt maar de recepten zijn zo ontwikkeld dat je er altijd wel je eigen draai aan kan geven. Je kan de recepten dus een op een namaken maar ik zou ze vooral gebruiken ter inspiratie.

fullsizeoutput_b28

Kortom het is een heel leuk boek vol met tips en recepten om voedselverspilling tegen te gaan. Het leest heel gemakkelijk en er worden geen ingrediënten gebruikt die moeilijk verkrijgbaar zijn. De foto’s nodigen uit om enthousiast de keuken in te duiken en je koelkast eens goed leeg te eten.

fullsizeoutput_b29

Empty the Fridge winactie!

Wil jij ook inspiratie om nu eindelijk die restjes uit de koelkast wel eens op te maken? Dan heb ik wat leuks voor je! Ik mag namelijk 2 exemplaren van dit boek weggeven!! Ik geef een boek weg onder mijn volgers op Facebook en een op Instagram.

Wil je meedoen aan deze leuke winactie?
Kijk dan op mijn facebookpagina (hier) en/of op instagram (hier
Je kan meedoen tot en met zondag 26 maart 2017.
De winnaars worden op maandag 27 maart bekend gemaakt op Facebook en Instagram.

fullsizeoutput_b2a 


 

2 gedachten over “

Review “Empty the fridge” en winactie.

    1. Graag gedaan! De winnaars maak ik aanstaande maandag bekend. Ze zullen heel blij zijn met je boek!
      Lieve groet, Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *