Eetdagboek

Eetdagboeken, ik ben er dol op! Lekker ongegeneerd bij een ander kijken wat er allemaal op een dag gegeten en gedronken wordt.
Maar hé, als ik dat bij een ander doe dan moet ik natuurlijk ook met de billen bloot. Zo is hier dan mijn eerste eetdagboek en het zou zomaar kunnen dat er nog meer gaan volgen. 
Oh ja, en denk nou niet dat ik speciaal voor deze dag dingen gelaten heb of juist niet. Nee, dit is wat het was! Deze dag kan als geslaagd de boeken in maar het gaat ook heus wel eens een dag minder hoor. Als dat gebeurd dan zal ik het zeker ook gewoon vermelden een volgende keer.

Direct na het opstaan drink ik altijd 1 of 2 glazen water. Vaak met citroensap maar daar had ik van morgen even geen zin in. Puur water dus! Daarna ruim ik altijd de vaatwasser leeg en rommel ik nog wat in de keuken. En dan na een klein half uurtje maak ik mijn ontbijt.

fullsizeoutput_b48

Tweede Paasdag had ik haverpannenkoeken gebakken en daar waren er nog een paar van over. Ik had dus een makkie! Lekker beleggen met een beetje notenpasta, banaantje, gojibessen en kokosrasp. Kop thee erbij en genieten maar!

fullsizeoutput_b4a

Voor de lunch kon ik alweer een graai uit de koelkast doen want er lag ook nog een gekookt eitje, een paar plakjes rauwe ham en verder heel veel groente. Dus de salade was zo gemaakt. Oh ja, ik dronk er een glas water bij.

Tot zover verliep de dag prima maar dat verrekte 4-uur-momentje. Dat blijft toch een dingetje…. ik krijg dan zoveel trek in iets lekkers. Nee, ik heb geen honger en nee, ik voel me niet flauw of bibberig maar ik wil gewoon iets lekkers! 

fullsizeoutput_b47

Ik kon de schade deze keer beperken tot een stukje extra pure chocolade bij de thee maar dat is ook wel eens anders hoor… Het is zo moeilijk om na 1 stukje te stoppen. Gelukkig had ik afleiding en dat werkt bij mij altijd perfect. 

IMG_3855

Als avondeten stond er lasagne van courgette op het menu. En dat is me toch gruwelijk lekker! Tomatensausje maken met wat gehakt erdoor. Courgette in dunne lange plakken schaven met de kaasschaaf en bouwen maar. Laagje saus, laagje courgette plakken, laagje saus, laagje mozzarella plakjes en dan weer een laagje courgette enz. Een klein half uurtje in de oven en je hebt een heerlijke lasagne zonder die naar niets smakende gele vellen geraffineerde tarwe. Ik word hier zo blij van!

’s Avonds dronk ik nog een kom thee en verder over de gehele dag nog een aantal glazen water.
Best een prima dagje zo!


2 gedachten over “

Eetdagboek

 1. Oeh lekkere pannenkoek!

  Geef mij overigens maar een echte lasagne met evt volkoren bladen.
  Ik had het een keertje geprobeerd met courgette, maar vond er niets aan.

  1. Hallo Irene,
   Ja, dat pannenkoekje ging er wel in. Altijd lekker!
   Tsja, en over de courgette lasagne….smaken verschillen!
   Je krijgt op deze manier wel extra veel groente binnen maar als je het niet lekker vindt dan houdt het op natuurlijk.
   Lieve groet,
   Karin

Reacties zijn gesloten.