Koolhydraten en diabetes

Tegenwoordig eten we in onze westerse wereld veel te veel koolhydraten. Daardoor schommelt onze bloedsuikerspiegel enorm. Gelukkig hebben niet alle koolhydraten een slechte invloed op onze bloedsuikerspiegel maar die het wel hebben, eten we juist erg veel. Denk aan brood, pasta, aardappelen, frisdrank, sap, koekjes, snoepjes enz.

IMG_3895

Als onze bloedsuikerspiegel omhoog gaat, moet ons lichaam insuline aanmaken. Als dit niet of onvoldoende gebeurt, is er sprake van diabetes. Wanneer diabetici (slechte) koolhydraten eten, kan hun bloedsuiker stijgen naar gevaarlijke hoogte tenzij er medicatie wordt toegediend.

Voor diabetici is het dus van groot belang dat ze hun bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk houden. Hierbij kan een goed uitgebalanceerd voedingspatroon een uitkomst bieden. Daarnaast zijn er ook nog andere factoren die van belang zijn. Zoals goede nachtrust, regelmatig bewegen en stress vermijden.

Intussen is bewezen dat een aangepast voedingspatroon diabetes aanzienlijk kan verminderen. Ik veel gevallen kan de hoeveelheid medicatie drastisch naar beneden of zelfs helemaal achterwege gelaten worden.

IMG_3896

Heb jij last van bloedsuikerschommelingen of heb je diabetes? En zou je een verbetering door een aangepast voedingspatroon een kans willen geven?

Ik kan je helpen!
Ik geef je informatie, tips en recepten zodat je je nieuwe voedingspatroon makkelijk in je dagelijks leven kan integreren.

Gebruik jij diabetesmedicatie ga dan nooit zonder je arts op de hoogte te stellen je voedingspatroon drastisch wijzigen. De kans dat je hoeveelheid medicatie aangepast moet worden is dan namelijk zeer groot dus daar moet goede controle op zijn.