Eetdagboek

Vorige week heb ik weer een dag bijgehouden wat ik allemaal heb gegeten.
Het was een behoorlijk drukke dag en ik was veel buiten de deur vandaar dat mijn tussendoortjes overdag er bij in zijn geschoten. Gelukkig had ik wel heel de dag een waterfles bij de hand zodat ik voldoende heb kunnen drinken.

Ik begon de dag zoals altijd met 2 glazen (soms maar eentje trouwens) water. Na een nacht slapen is het heel belangrijk om ’s morgens je vocht goed aan te vullen.

IMG_4433

Mijn ontbijt bestond uit een heerlijke groene smoothie. Ik blijf dat zo verdraaid lekker vinden! Er zat in: een flinke hand veldsla, 1 banaan, een hand bevroren mango, 1 theelepel maca poeder, 1 eetlepel hennepzaad en 1 theelepel spirulina.

IMG_4436

Na het ontbijt vertrok ik voor een zakelijke bespreking naar Weert waar er rond het middaguur een heerlijke lunch voor mijn neus werd neergezet. Altijd fijn en gezellig als je mee kunt/mag eten! En het was ook nog eens helemaal mijn kostje. Heel veel groente verwerkt in een heerlijke omelet met een klein beetje kaas erop en geroosterde pijnboompitjes. Voor de frissigheid nog wat stukjes komkommer (uit eigen tuin) erbij dus het was een prima voedzame maaltijd.

IMG_4439

’s Middags was ik ook veel onderweg zodat ik pas laat aan mijn avondmaaltje kon beginnen maar ik moest en zou nu toch eindelijk eens linzenburgers gaan maken. Zo gezegd, zo gedaan. En deze zijn me toch een partij lekker! Je kunt het recept vinden op de site van Lisagoesvegan. Ik heb er gelijk wat extra gemaakt om in te vriezen alleen hebben ze de vriezer nooit gehaald…zelfs mijn man vond ze heerlijk!

fullsizeoutput_bb2

Toen ik ’s avonds eindelijk op de bank plofte had ik toch zo een onbedwingbare zin in zoet dat ik echt perse iets wilde. Na een kastinspectie waar niet veel gezond en zoets te vinden was, ben ik maar voor een paar druiven gegaan. 

Door de dag heen heb ik thee en heel veel water gedronken. Normaal is goed drinken toch wel mijn zwakke plek maar deze dag ging het wel prima.

Al met al een goede dag!