— ABOUT —

IMG_1162Ik ben Karin Verpoort. Ik ben in 1966 geboren in Rockanje, onder de rook van Rotterdam maar woon sinds 1993 in Brabant.

Ik ben altijd dol geweest op lekker eten en op uitgebreid koken. Maar dat was voor lange tijd zeker niet altijd gezond. In 2012 werd ik door mijn zoon (een fanatieke wielrenner) erop attent gemaakt dat voeding erg veel voor je kan doen. We aten toen wel al enige tijd zo veel mogelijk biologisch en kookten zonder pakjes en zakjes.

Ik dacht dat we goed bezig waren maar toen ik op het internet naar meer informatie ging zoeken, begreep ik dat het nog veel beter kon. Zo ben ik in maart 2013 begonnen met eten volgens het Paleo-principe. Jeetje, wat was dat een openbaring. Heel veel kwaaltjes (waaronder regelmatig hoofdpijn) en 20 kg verdwenen als sneeuw voor de zon.

Mijn nieuwsgierigheid (anderen noemen het leergierigheid) werd hierdoor alleen nog maar groter. Hoe komt het dat bepaalde voeding zorgt dat ik me zo fit voel en dat andere voeding zorgt voor een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid enz?

Ik kwam er al snel achter dat het antwoord op deze vragen niet zo makkelijk te vinden was. Ik heb toen besloten om een opleiding te gaan doen om er alles over te weten te komen.

In oktober 2014 startte ik met de opleiding Natuurvoedingsadvieseur bij het Civas. Het was weer even wennen om met mijn neus in de boeken te zitten maar wat was dit interessant! Ik wist werkelijk niet dat voeding zoveel voor je gezondheid kan doen.

Voor mij was de keuze dan ook al snel gemaakt: als ik mijn diploma heb dan wil ik andere mensen gaan helpen om hun gezondheid naar een hoger niveau te tillen.

Zo gezegd, zo gedaan. In april 2016 had ik mijn papiertje op zak en ben ik officieel Natuurvoedingsadviseur. Direct daarna ben ik aan de slag gegaan met het opzetten van mijn eigen praktijk: Food for Balance.

Intussen heb ik mijn eigen eetpatroon goed onder controle. Ik eet niet meer 100% Paleo maar nog wel steeds zuivelvrij en suikervrij. Natuurlijk (ge)zondig ik ook wel eens want dat moet volgens mij ook kunnen zolang er geen sprake is van voedselallergie natuurlijk.

Ik probeer ook regelmatig te sporten en leef een zo actief mogelijk leven. Ik pak dus als het even kan de fiets of verplaats me met de benenwagen en de lift en roltrap probeer ik zo veel mogelijk te mijden.

Iets dat naar mijn idee ook echt bij een gezond leven past, is op tijd je ontspanning  pakken en zorgen dat je voldoende slaapt. Vooral deze laatste 2 zijn voor mij nog een hele uitdaging maar ik doe mijn best.