Dessert

Chocolademousse

IMG_3602

Ingrediënten (2 pers):
– 1 rijpe avocado
– 0,5 banaan
– 1 kleine eetlepel honing
– 2 flinke eetlepels rauwe cacao
– kokosrasp

Bereiding:
Verwijder de pit en de schil van de avocado.
Doe de avocado samen met de halve gepelde banaan, de honig en de cacao in de blender en blend dit tot een romig geheel. 
Verdeel de mousse over 2 schaaltjes en strooi er een beetje kokosrasp overheen.
Dit moet natuurlijk niet maar het oog wil ook wat.

Eet smakelijk!


Choco-bananen ijs met hazelnoten

img_2501

Ingrediënten:
– 2 bananen
– 1 eetlepel rauwe cacao
– scheutje kokosmelk
– handje hazelnoten

Bereiding:
Schil de bananen en snijd ze in plakjes.
Vries de plakjes in. Ik heb altijd bananen in de vriezer liggen zodat ik meteen ijs kan maken als ik daar zin in heb.
Rooster een handje hazelnoten in een koekenpan. Laat ze goed afkoelen en hak ze grof.
Doe de bevroren bananen in de blender samen met de rauwe cacao en een klein scheutje kokosmelk.
Mix dit tot een romig geheel en proef of de verhouding goed is. Voeg nog wat extra cacao toe als je meer chocolade smaak wilt.
Schep het ijs in mooie schaaltjes en strooi er de nootjes overheen.

En dan smullen maar!