Diner

Salade met krokante kip

fullsizeoutput_bb5

Ingrediënten (1 persoon)
– 100 gram kipfilet
– kipkruiden (homemade)
– 1 ei
– 70 gram havermout
– kokosolie om in te bakken
– sla
– wortel
– kleine tomaatjes
– olijfolie
-mayonaise (zonder suiker)
– tomatenpuree
Bereiding

Snijd de kipfilet in repen ter dikte van je vinger ongeveer.
Bestrooi de repen met kipkruiden.
Klop het eitje los en giet het op een bord.
Strooi de havermout op een ander bord.
Doop nu de kipvingers in het ei en vervolgens in de havermout.
Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak hier in de kipvingers goudbruin. Bak niet niet kort maar zeker ook niet te lang want dan droogt de kip uit.
Maak ondertussen een eenvoudige salade van de bovengenoemde groente en besprenkel deze met een beetje olijfolie.
Maak van de mayonaise en tomatenpuree een dipsaus.
Leg alles mooi op een bord en genieten maar!


Mexicaanse kipreepjes met paprika en avocadosaus

IMG_4412

Ingrediënten (2 personen)
– 200 gram kipfilet
– Tex Mex kruiden (home made)
– 2 grote rode paprika’s
– 1 ui
– 100 gram champignons
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 avocado
– 1 teentje knoflook
– snufje zout
– 1 eetlepel mayonaise 
– citroensap
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes en meng de Tex Mex kruiden er door heen.
Snijd de paprika’s in repen, de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
Verwarm de kokosolie in een hapjespan of diepe koekenpan. Voeg de ui toe en fruit deze lichtjes aan. 
Voeg de kipreepjes toe en als deze bruin worden, doe je paprika en champignons erbij. Laat alles op een matig vuur beetgaar worden.
Maak intussen de avocadosaus.
Doe de avocado, knoflook, zout, mayonaise en citroensap (naar smaak) in de keukenmachine of blender en mix hier een gladde saus van.

Serveer de kipreepjes en de groente met een flinke schep saus en een frisse salade van bijvoorbeeld rucola en kleine tomaatjes.
Eet smakelijk!


Courgette pasta met kip-champignonsaus

fullsizeoutput_b5e

Ingrediënten (1 pers)
– 5 gram gedroogde paddestoelen
– 80 gram kipfilet
– zout en peper
– 1 teentje knoflook
– 100 gram champignons
– 2 eetlepels geiten crème fraîche
– 15 gram geraspte belegen geitenkaas
– kokosolie (om in te bakken)
– 1 courgette
– 60 gram kleine tomaatjes
– verse basilicum blaadjes
Bereiding
Laat de gedroogde paddestoelen ongeveer 10 minuten weken in lauw water.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze met zout en peper.
Snijd de knoflook heel fijn en de champignons in partjes.
Laat de geweekte paddestoelen goed uitlekken (gooi het water niet weg!) en snijd ze in kleine stukjes.
Verwarm een beetje kokosolie in een hapjespan en bak de kipblokjes kort aan.
Voeg de knoflook, paddestoelen en de geweekte paddestoelen toe.
Schep ook 3 eetlepels weekvocht in de pan en laat even zachtjes stoven.
Maak intussen de courgette pasta met een spiraalsnijder.
Voeg nu de geiten crème fraîche en de kaas toe aan het kipmengsel.
Laat de kaas even smelten.
Voeg de courgette slierten toe. 
Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
Schep de pasta in een mooie kom en maak het af met de in parten gesneden tomaatjes en de basilicum blaadjes.
Eet smakelijk!


Nasi van quinoa met pittige notensaus

fullsizeoutput_af7

Ingrediënten (1 pers)
– 100 gram (biologische) kipfilet
– 1 eetlepel tamari
– 0,5 theelepel gemberpoeder
– 40 gram quinoa
– 1 ei
– 200 gram kleingesneden diverse groenten (kan ook kant en klaar gesneden soepgroente zijn)
– 1 theelepel nasikruiden
– 2 eetlepels notenpasta
– 1 gedroogde chilivlok
1 theelepel tamari
– 0,5 theelepel gemberpoeder
– ongeveer 5 eetlepels water
– kokosolie om in te bakken
Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze in 1 eetlepel tamari en een halve theelepel gemberpoeder.
Bereid de quinoa volgens de beschrijving op de verpakking.
Klop het ei los en bak dit op een laag vuur in een koekenpan met een beetje kokosolie. Als het ei gestold is, haal je het uit de pan en snijd je het in reepjes.
Rijg de gemarineerde kipblokjes aan 2 stokjes en bak deze in een koekenpan met een beetje kokosolie.
Doe een beetje kokosolie in een andere pan en bak hierin de groenten met een theelepel nasikruiden.
Laat deze 2 pannen even rustig op het vuur staan terwijl je de notensaus maakt.
Doe hiervoor 2 eetlepels notenpasta en ongeveer 5 eetlepels water in een klein pannetje en warm dit al roerend op met het verkruimelde chilivlokje, 1 theelepel tamari en de halve theelepel gemberpoeder. 
Als de groente goed warm is en beetgaar dan kan je de quinoa en de eireepjes er aan toe voegen. Verwarm het nog even goed door.
Schep de nasi op een bord en leg de sate er bij en schep er de pittige notensaus boven op.
Eet smakelijk!


Coolwrap met kip en paprika

img_3110

Ingrediënten (2 pers)
– 2 grote koolbladeren (gebruik hiervoor een speciale kool voor wraps)
– 200 gram kipfilet
– Tex Mex kruiden (home-made)
– 1 grote ui
– 2 rode paprika’s
– 100 gram champignons
– kokosolie
– 1 avocado
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel mayonaise
– paar druppels citroensap
– snufje zout
– 2 handjes rucola
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met de Tex Mex kruiden.
Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen.
Was de paprika’s, verwijder de zaden en snijd ze in repen.
Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit een klein beetje kokosolie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit de halve uiringen. Voeg de kip toe en bak deze even aan. Voeg nu de paprika’s en de champignons toe. 
Laat dit ongeveer 10 minuten bakken.
Maak intussen de saus.
Doe de schoongemaakte avocado en knoflook in de kom van de blender of keukenmachine.
Voeg mayonaise, citroensap en zout toe en mix dit tot een romige saus.
Leg nu een blad van de kool op een bord en leg hier een handje rucola op. Verdeel er nu de kip-paprika-vulling over en schep als laatste een paar lepels saus op de vulling.
Vouw het blad dicht en rol het op.
Eet smakelijk!


Broccoli-kip prutje

IMG_1267

Ingrediënten (2 pers)
– 300 gram schoongemaakte broccoli
– 200 gram kipfilet
– kipkruiden (home-made)
– 1 flinke ui
– 0,5 rood pepertje
– kokosolie om in te bakken
– 200 gram champignons
– scheutje kokosmelk
2 eetlepels amandelschaafsel
Bereiding
Kook de broccoli beetgaar en giet deze af.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid naar smaak met de kipkruiden.
Snipper de ui en het halve pepertje fijn.
Snijd de champignons in schijfjes.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is.
Verwarm een beetje kokosolie in een grote koekenpan. Fruit de gesneden ui en het pepertje even in de pan en voeg dan de gekruide kipfilet toe.
Als de kipfilet aangebakken is, voeg je de de champignons toe en bak deze even mee.
Schenk een beetje kokosmelk in de pan en laat dit 5 minuten op een laag vuur pruttelen.
Voeg de gekookte broccoli toe aan het kipmengsel en verwarm goed (maar niet te lang) door.
Verdeel het prutje over 2 borden en strooi er als laatste het amandelschaafsel overheen
Eet smakelijk!