Lunch

Salade met rode linzenpasta

IMG_3996

Ingrediënten:
– 50 gram rode linzenpasta
– 160 gram tonijn (in water, blikje)
– 1/2 avocado
– 1 wortel
– 1/3 komkommer
– 2 tomaten
– 4 gedroogde tomaatjes
– 10 sprietjes bieslook
– 2 eetlepels extra vierge olijfolie
– 1 theelepel witte wijn azijn
– 1 theelepel honing
– zout en peper
Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en spoel goed na met koud water.
Wel de gedroogde tomaatjes ongeveer 15 minuten in lauw water. Snijd ze in dunne reepjes.
Snijd de avocado, komkommer en tomaten in plakken.
Maak met een spiraalsnijder slierten van de wortel.
Meng alles in een grote kom.
Voeg de uitgelekte tonijn toe.
Maak een dressing van de olijfolie, azijn, honing en een beetje peper en zout.
Meng de dressing door de salade.
Garneer de salade met de fijn geknipte bieslook.
Eet smakelijk!


Geroosterde paprikasoep

fullsizeoutput_ae5

Ingrediënten:
– 4 rode paprika’s
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 tenen knoflook

– 1 blik gepelde tomaten
– 400 ml sterke kippenbouillon
– 150 ml kokosmelk
– 1 eetlepel gedroogde tijmblaadjes
Bereiding:
Rooster de paprika’s in de oven op 225 graden. Als de paprika’s hier en daar zwart worden zijn ze klaar en leg je ze in een schaal. Sluit deze goed af.
Als de paprika’s na ongeveer 15 minuten wat zijn afgekoeld, kan je het velletje er makkelijk vanaf trekken. Verwijder de zaadlijsten en snijdt de paprika’s in stukken.
Snijd de teentjes knoflook fijn en fruit deze in een pan met de olijfolie. Zorg dat de knoflook niet verkleurd want dan wordt deze bitter.
Voeg de paprika’s toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de gepelde tomaten, de kippenbouillon en de tijm toe.
Breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep in de blender of met de staafmixer.
Voeg nu de kokosmelk toe  en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep voor het serveren nog een even goed maar pas op, de soep mag nu niet meer koken anders gaat deze schiften!

Eet smakelijk!


Courgettesoep

10271265_1047925615235509_9021348462900494578_o

Ingrediënten:
– 2 courgettes
– 2 vleestomaten
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 100 gram geraspte belegen geitenkaas
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 kippenbouillonblokjes
– 150 ml kokosmelk
Bereiding:
Maak de courgettes schoon, snijd ze in stukken en kook ze ongeveer 25 minuten in 1 liter water tot ze gaar zijn. Laat alles een beetje afkoelen.
Pureer de vleestomaten en de teentjes knoflook in de keukenmachine.
Pureer nu apart de gekookte courgettes inclusief kookvocht met de grof gesneden ui en de geraspte kaas.
Fruit in een diepe pan op zacht vuur de tomatensaus in een eetlepel olijfolie.
Voeg hier de kippenbouillonblokjes aan toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de courgettespuree toe en als dit kookt meng je de kokosmelk door de soep.
Het geheel goed verwarmen.
Eet smakelijk!



Caprese torentjes

IMG_2574 (3)

Ingrediënten (1 pers):
– 6 plakken aubergine
– olijfolie om in te bakken
– 4 dikke plakken tomaat
– 4 plakken mozzarella
– 2 takjes basilicum
– snufje zeezout
– 2 sateprikkers
Bereiding:

Bak de plakken aubergine in een koekenpan met wat olijfolie. Keer de aubergine plakken als ze iets zacht en licht gekleurd zijn.
Maak nu het bord op.
Stapel om en om een plak aubergine, een plak tomaat en een plak mozzarella. Eindig met een plak aubergine.
Steek er een prikker door en strooi er een klein beetje zeezout over.
Garneer met de takjes basilicum.
Eet smakelijk!



Salade van halloumi, rode peper en mango

IMG_2398

Ingrediënten (2 pers):
– 1 pakje halloumi
– 1 rode peper (pas de hoeveelheid eventueel naar eigen behoefte aan)
– 1 mango
– groene sla
– kokosolie om in te bakken
Bereiding:
Maak het pepertje schoon en snijd in kleine stukjes.
Snijd de kaas in 6 plakken
Smelt een theelepeltje kokosolie in een koekenpan en bak de plakken kaas aan beide kanten bruin. Voeg halverwege het bakken de stukjes peper toe en bak deze even mee.
Schil de mango en snijd deze in schijfjes.
Leg wat sla op de borden met hierop de gebakken plakken kaas. Verdeel er dan de mango schijfjes overheen en strooi als laatste de stukjes rode peper over de salade.
Eet smakelijk!