Ontbijt

Chocolate overnight oats

fullsizeoutput_c61

Ingrediënten:
– 1 banaan
– 100 ml amandelmelk
– 60 gram havervlokken
– 1 eetlepel rauwe cacao
– fruit (vers of uit de vriezer)

Bereiding:
Prak de banaan fijn met een vork.
Meng dit samen met de melk tot een glad papje.
Voeg de havervlokken en de cacao toe en roer alles goed door elkaar.
Laat de chocolate oats een nacht in de koelkast staan.
Roer het mengsel ’s morgens goed door.
Doe het in een schaaltje en leg er het fruit boven op.
Eet smakelijk!


Ontbijtsmoothie

IMG_4202

Ingrediënten:
– 1 flinke hand spinazie
– 1 takje munt
– 1 banaan
– 0,5 avocado
– 2 handjes bevroren frambozen
– 1 eetlepel hennepzaad
– 1 theelepel macapoeder

Bereiding:
Haal de muntblaadjes van het takje.
Schil de banaan en breek deze in stukken.
Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil.
Doe alle ingrediënten in de blender en voeg een scheutje koud water toe. 
Blend het geheel tot een romige smoothie.
Vind je het nog te dik, voeg dan wat meer water toe.
Serveer de smoothie in een mooi glas en steek er eventueel een rietje bij.
Geniet van dit heerlijke ontbijt!


Ontbijtmousse met blauwe bessen

IMG_4081

Ingrediënten:
– 1 banaan
– 100 gram blauwe bessen (en wat extra voor de topping)
– 0,5 avocado
– 1 eetlepel notenpasta
– 1 theelepel chiazaad
– 1 theelepel kokosrasp

Bereiding:
Doe de banaan, de bessen, de halve avocado en de notenpasta in de blender en laat deze draaien tot er een mooie luchtige mousse ontstaat.
Schep de mousse in een schaaltje en strooi de chiazaadjes, kokosrasp en de extra blauwe bessen er over.
Geniet ervan!


Quinoa-appel ontbijtje

fullsizeoutput_afd

Ingrediënten:
– 30 gram quinoa
– 1 grote of 2 kleine appels
– 2 eetlepels water
– 1 eetlepel rozijnen
– 1 kleine theelepel honing
– 1 theelepel kaneel (of meer voor de echte liefhebbers zoals ik)
– 1 klein handje gemengde noten

Bereiding:
Kook de quinoa volgens de beschrijving op de verpakking. Dit kan ook al de avond van te voren.
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
Doe 2 eetlepels water in een pannetje en voeg de appelstukjes toe. Verwarm dit onder regelmatig roeren op een laag vuur.
Voeg de rozijnen en de honing toe.
Hak intussen de gemengde noten in stukjes.
Als de appelstukjes een beetje gaar zijn (het hoeft geen moes te zijn) voeg je de quinoa en kaneel toe.
Verwarm dit nog even en schep je ontbijtje in een kom.
Strooi er de gehakte noten over en smullen maar!


Banaanpannenkoekjes

img_2847

Ingrediënten:
– 1 banaan
– 2 eieren
– 15 gram kokosrasp en een beetje extra voor garnering
– 50 gram blauwe besjes en een paar extra voor garnering
verse of ontdooide uit de vriezer
– 1 theelepel kokosolie
– kaneel naar smaak
– optioneel: 2 eetlepels kokosyoghurt

Bereiding:
Prak de banaan fijn met een vork.
Klop in een kom de eieren samen met de kokos.
Roer er de geprakte banaan door en de blauwe bessen.
Doe een beetje kokosolie in een koekenpan en maak kleine pannenkoekjes van 2 of 3 eetlepels beslag. Als de onderkant mooi goudbruin is, draai je ze om.
Stapel de pannenkoekjes op een bord en garneer met een beetje kokosrasp en blauwe besjes.
Strooi er nu kaneel naar smaak over.
Je kan er ook nog een beetje kokosyoghurt bij serveren.

Als je er teveel gebakken hebt, is dat helemaal niet erg.
Koud zijn ze namelijk ook super lekker.


Granola (paleo)

IMG_2490

Ingrediënten:
– 100 gram gebroken lijnzaad
– 70 gram pompoenpitten
– 50 gram zonnebloempitten
– 50 gram sesamzaad
– 50 gram kokosrasp
– 100 gram amandelen (grof gehakt)
– 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
– 1 eetlepel honing

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en strooi het uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat ongeveer 18 minuten in de oven. Roer het mengsel om de 6 minuten even door. Let goed op dat het niet te hard gaat, dit verschilt per oven.
Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.


Kokosyoghurt 

IMG_2483

Ingrediënten:
– 500 ml kokosmelk
– 0,5 theelepel agar agar
– 1 probioticum capsule

Bereiding:
Doe de kokosmelk samen met de agar agar in een pannetje en breng dit al roerend net aan de kook. Zodra het borrelt direct van van het vuur afhalen en laten afkoelen tot 35 graden. Draai nu de capsule open en strooi het poeder in de afgekoelde kokosmelk. Klop dit heel goed door met een garde.
Doe de kokosmelk in een schone weckpot en sluit deze af.
Zet de pot in de oven en doe alleen het lampje van de oven aan. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur ongeveer tussen de 30 en 35 graden blijft. Je kan natuurlijk ook een yoghurtmaker gebruiken maar die heb ik niet en zo werkt het ook prima.
Laat het potje 24 uur in de oven staan.
Plaats het potje in de koelkast om goed af te koelen en klaar is je kokosyoghurt.