Snacks (hartig)

Norichips

fullsizeoutput_b1d

Ingrediënten:
– 1 eetlepel sesamzaad
– 0,5 theelepel zeezout
– 1 eetlepel sesamolie
– 4 norivellen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maal de sesamzaadjes en het zout in de keukenmachine tot een grof poeder.
Knip de norivellen in reepjes en leg deze naast elkaar op een bakplaat.
Doop een kwastje in de olie en bestrijk de norirepen met de olie.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de norireepjes in ongeveer 10 minuten tot ze krokant zijn. Let goed op want ze verbranden snel!
Haal de reepjes uit de oven, leg ze op een rooster en bestrooi ze direct met het sesamzout.
Als ze afgekoeld zijn, zijn ze klaar om van te smullen.
In een goed afgesloten pot of trommel zijn weken houdbaar en krokant.


Amandeltoastjes met rozemarijn

img_2823

Ingrediënten:
– 100 gram amandelen (of kant en klaar amandelmeel)
– 1 eiwit
– 1 hand pompoenpitten
– 3 takjes verse rozemarijn
– peper en zout naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine of in de blender. Doe dit niet al te lang want dan krijg je amandelpasta ;-).
Hak de pompoenpitten iets fijn en voeg toe aan het meel.
Haal de naalden rozemarijn van de takjes en hak deze ook.
Meng dit samen met peper en zout naar smaak door het meelmengsel.
Roer nu het eiwit door het mengsel en kneed dit tot een plakkerige bal.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier.
Hoe dunner, hoe krokanter de toastjes worden!
Haal het bovenste vel bakpapier van het deeg en snijd met een mesje het deeg in de door jou gewenste maat toastjes.
Leg de hele plak deeg met bakpapier op een bakplaat en bak de toastjes in ongeveer 15 minuten bruin. Houd de oven goed in de gaten want amandelmeel kan snel verbranden.