Snacks (zoet)

Choco-notenrotsjes

fullsizeoutput_b55

Ingrediënten:
– 100 gram cacaoboter
– 75 gram rauwe cacaopoeder
– 1 theelepel vanille extract (ongezoet)
– 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
– 2 eetlepels honing
– snufje zeezout
– 200 gram gemengde noten
– 20 gram pompoenpitten
– 20 gram zonnebloempitten
– 40 gram rozijnen

Bereiding:
Smelt de cacaoboter au-bain-marie.
Voeg de cacaopoeder, vanille extract, kokosbloesemsuiker, honing en zout toe.
Meng dit goed door elkaar tot een mooie gladde massa.
Hak de noten en pitten grof.
Hak ook de rozijnen in kleinere stukjes.
Voeg dit alles aan het chocolademengsel toe en roer goed door elkaar.
Bekleed een plaat of schaal met bakpapier.
Maak kleine hoopjes chocolade met twee lepels en zet de plaat voor een paar uur in de koelkast totdat de chocolade hard geworden is.
Bewaar de rotsjes in een afgesloten pot in de koelkast.


Choco-kersen taart (Paleo)

IMG_1736

Ingrediënten:
Chocolade cake
– 100 gram amandelmeel
– 40 gram rauw cacaopoeder
– 1/2 theelepel bakingsoda
– snuf zout
– 3 eieren
– 120 gram gesmolten kokosolie
– 150 gram ahornsiroop
Vulling
– 150 gram cashewnoten (paar uur geweekt)
– 50 amandelen (paar uur geweekt)
– 100 gram honing
– 100 gram gesmolten kokosolie
– 1/2 citroen
– 1 theelepel vanille extract
– 300 gram kersen (eventueel uit de vriezer)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een springvorm (van ongeveer 20 cm) met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten door elkaar.
Klop in een tweede schaal de eieren los en voeg hier de kokosolie en de ahornsiroop aan toe. Goed mengen.
Voeg de droge ingredienten toe aan het eimengsel en roer alles tot een egaal mengsel. Vul de bakvorm en bak ongeveer 35 minuten. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is.
Laat goed afkoelen.
Spoel de cashewnoten en de amandelen af. Hak ze in de keukenmachine.
Voeg honing, kokosolie, rasp en sap van de halve citroen en vanille toe.
Nogmaals mengen tot een geheel. Deel het notenmengsel in 2 gelijke delen.
Voeg aan 1 deel de in stukjes gesneden kersen toe. Bewaar wat hele kersen voor decoratie.
Snijd de chocoladetaart horizontaal in 2 gelijke stukken. Bekleed 1 deel met het kersen-noten mengsel. Leg het tweede deel van de taart er boven op. Smeer hier het notenmengsel op en versier met de overgebleven kersen.
Zet een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Geniet ervan!


Vanille moerbeien bonbons

img_1551

Ingrediënten:
– 150 gram rauwe cacaoboter
– 25 gram kokosolie
– 50 gram rauwe cacaopoeder
– 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
– Snufje zout
– 1 theelepel vanille extract
– Mespuntje chilipoeder
– 50 gram gedroogde moerbeien

Bereiding:
Hak/snijd de moerbeien in kleine stukjes.
Smelt de cacaoboter en de kokosolie au-bain-marie.
Als dit gesmolten is, voeg je de rest van de ingrediënten toe.
Roer door elkaar tot het cacaopoeder goed is opgelost.
Giet de cacaomassa in kleine vormpjes of maak er een reep van. Laat stollen in de koelkast.
Geniet ervan!


Bonbons

IMG_2614

Ingrediënten:
– 100 gram extra pure chocolade (minstens 75% cacao)
– 1 banaan
– paar druppels citroensap
– 10 halve walnootjes
– 10 bonbonvormpjes

Bereiding:
Smelt ongeveer 100 gram chocolade in een pannetje au bain-marie.
Als de chocolade helemaal gesmolten is, vul je ongeveer 10 kleine bonbonvormpjes met een laagje chocolade. 
Zet de vormpjes een half uur in de koelkast zodat de chocolade weer goed hard kan worden.
Prak 1 banaan fijn en voeg een paar druppels citroensap toe. Schep in elk vormpje een beetje moes.
Vul vervolgens de vormpjes met de overgebleven gesmolten chocolade.
Druk op de chocolade een half walnootje en laat alles wederom een half uur hard worden in de koelkast.
En dan zijn de bonbons klaar om op te smikkelen.

Omdat de vulling uit fruit bestaat, moet je ze wel binnen een paar dagen opeten maar dat zal wel geen probleem zijn!
Oh ja, je kan de bonbons natuurlijk ook met ander fruit vullen. Denk aan kersen of nectarines.

Geniet ervan!


Mini taartjes met blauwe bessen (raw)

IMG_2266

Ingrediënten:
Bodem
– 100 gram ontpitte dadels
– 85 gram gemengde noten
– 30 gram zachte kokosolie
– 1 eetlepel rauwe cacao
– 0,5 eetlepel chiazaad
– 1 eetlepel kokosrasp
– 1 eetlepel rauwe cacaonibs
Vulling
– blauwe bessen
Bovenlaag
– 75 gram cashewnoten (paar uur geweekt)
– 25 gram amandelen (paar uur geweekt)
– 40 gram honing
– 1,5 eetlepel kokosrasp
– 50 gram gesmolten kokosolie
– 0,5 theelepel vanille extract
– 1 theelepel citroensap (naar smaak)
Topping
– blauwe bessen

Bereiding:
Meng alle ingrediënten (behalve de cacaonibs) voor de bodem in een blender of keukenmachine tot een plakkerige massa. Roer er de cacaonibs met een lepel doorheen.
Bekleed kleine (1 persoons) taartvormpjes met plastic folie.
Schep een beetje van het “bodembeslag” in het vormpje en druk goed aan. Leg in het midden een paar besjes. Zet de vormpjes in de koelkast zodat de bodem een beetje harder wordt.
Meng alle ingrediënten voor de bovenlaag in de blender of keukenmachine tot er een romig geheel ontstaat.
Schep deze “notenroom” in het vormpje en bedek er de hele bodemlaag mee.
Laat de vormpjes goed koud worden in de koelkast of vriezer. Dit laatste gaat natuurlijk sneller maar haal ze er dan wel weer op tijd uit anders zijn het ijstaartjes. 😉
Maak de mini taartjes af met een bergje blauwe bessen en ze zijn klaar om te serveren.
Geniet ervan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *